Uporaba tehnologije 34G video monitoringa pri preprečevanju gozdnih požarov

- Jul 22, 2017 -

Gozdni požar je ena od najpomembnejših gozdnih nesreč na svetu, s stalnim razvojem pogozdovanja na Kitajskem, preprečevanje požarov pa je glavna prednostna naloga. Glavna funkcija sistema za nadzor nad gozdnim požarnim sistemom je natančno in učinkovito prepoznavanje dima in požara. Po uvedbi nove tehnologije 3 / 4G, visoko ločljivega video prenosa in prepoznavanja slike, lahko požarni vodja na daljavo gleda video nadzor v realnem času preko mobilnih telefonov in računalnikov, tako da je učinkovitost sistema za nadzor nad gozdnimi požarnimi sistemi učinkovito izboljšan.

Sistem za spremljanje videonadzora pred požarom je eden od pomembnih sredstev za preprečevanje in nadzorovanje gozdnih požarov v naši državi, po vstopu v obdobje inteligentne nove generacije sprednje opreme z visoko precizno vrvjo kroglice in inteligentnim algoritmom prepoznavanja požarnega dima popolno opremo, skrajša čas križarjenja, izboljša natančnost pozicioniranja in sposobnost prepoznavanja, sistem lahko uresniči "zgodnje odkrivanje, natančen alarm, točno lokacijo ognja"

Na trenutnem trgu programska oprema za nadzorni sistem za preprečevanje gozdnih požarov ima različne funkcije, oprema strojne opreme je neenakomerna, pomanjkanje enotne zasnove, standardov proizvodnje in uporabe v ta namen je Državna uprava za gozdarstvo izdala "tehnične specifikacije za preprečevanje gozdnih požarov nadzorni sistem "18. januarja 2016, je bil standard formalno izveden 1. junija. Formulacija industrijskih standardov bo pospešila širjenje znanstvenih in tehnoloških dosežkov, standardizirala vrstni red tržne konkurence in dosegla enotno vodenje in enotno odpravo preprečevanja gozdnih požarov.